ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ

TENDER FOR THE DEVELOPMENT OF E-LEARNING PLATFORM
July 11, 2023
PRESS RELEASE ENGAGED IN EQUALITY – Conference on gender-based violence in teenage relationships
March 4, 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ: ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ

Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) και της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΕΠΚΒΟ), σας προσκαλούμε το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 (09:30 - 13:00) στην Ημερίδα για επαγγελματίες φυσιοθεραπείας για την ενδοοικογενειακή βία και το ρόλο τους στην αλυσίδα στήριξης θυμάτων βίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (M114 Conference Room).

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος OPEP DV με τίτλο "Διαδικτυακή Κατάρτιση για επαγγελματίες φυσιοθεραπείας για την ενδοοικογενειακή βία", το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο του Τάρτου (UTartu), σε συνεργασία με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Τάρτου (THCC) και το Κέντρο Υποστήριξης και Πληροφόρησης Γυναικών (WSIC), το M&M Profuture Training, S.L (Μ&Μ), το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου (UWAH), και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) στην Κύπρο. Επισυνάπτεται το ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος.

Το OPEP-DV στοχεύει στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών φυσιοθεραπείας ώστε στα πλαίσια άσκησης του επαγγέλματος τους να μπορούν να αναγνωρίζουν ενδεχόμενα σημάδια/ ενδείξεις ενδοοικογενειακής βίας (DV) και να παρέχουν βοήθεια στα θύματα βίας. Το Πρόγραμμα αναπτύσσει μια σειρά εκπαιδεύσεων και μια διαδικτυακή εκπαιδευτική ενότητα, αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία προς τους επαγγελματίες φυσικοθεραπείας και άλλους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, νοσηλευτές/τριες, μαίες και φροντιστές/τριες που εργάζονται στενά και σε τακτική βάση με γυναίκες ασθενείς. Στόχος της ημερίδας είναι επίσης η ενθάρρυνση διατμηματικης συνεργασίας ανάμεσα στους διάφορους φορείς.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης για τις ώρες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Εγγραφές στον ακόλουθο σύνδεσμο μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024.

Για πληροφορίες: christina@medinstgenderstudies.org ή στο 22795152.

Βρείτε το πρόγραμμα εδώ