Αδιόρατη μορφή βίας ο σεξισμός στον δημόσιο λόγο – Τεράστια η σημασία της αντίδρασης σε σεξιστικές συμπεριφορές

Our new organisational website is live!
June 8, 2020
Dream Fighters: Combating gender stereotypes through play
July 6, 2020

Ο σεξισμός είναι μια αδιόρατη μορφή βίας, τόνισε μιλώντας στο Κανάλι 6 και στην εκπομπή «Ελεύθερα κι Ωραία» η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

Αναφερόμενη στην πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή, σημείωσε ότι ως κοινωνία αργήσαμε ήδη για τη συζήτηση προτάσεων νόμου για την ισότητα των φύλων και αντιμετώπιση των φαινομένων σεξισμού.

Η κ. Δημητρίου εξήγησε ότι στόχος της πρότασης νόμου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και η ανάπτυξη δράσεων για τα θέματα ισότητας των φύλων και των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Καθορίζεται, όπως εξήγησε, το ρυθμιστικό πλαίσιο και ποινικοποιούνται σεξιστικές συμπεριφορές.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από τη συζήτηση της πρότασης νόμου που υπογράφει η ίδια και της σχετικής πρότασης της βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύης Κουκουμά, στις αρχές Ιουλίου στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, θα οδηγηθούν το συντομότερο στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Μαρία Αγγελή: Τεράστια η σημασία της αντίδρασης σε σεξιστικές συμπεριφορές

Η συντονίστρια προγραμμάτων του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου, Μαρία Αγγελή, εξήγησε ότι σεξισμός είναι λόγια, μετάδοση εικόνων και πράξεις που προβάλλονται στον δημόσιο χώρο και περιέχουν υποτιμητικό περιεχόμενο για τις γυναίκες.

Η ερευνήτρια τόνισε ότι δημόσια πρόσωπα, όπως πολιτικοί, προβαίνουν σε σεξιστικές πράξεις και συμπεριφορές εναντίον γυναικών που απειλούν τη θέση τους.

«Έχει τεράστια σημασία να αντιδρούμε ενάντια στον λόγο τους, γιατί θα έπρεπε να ήταν παραδείγματα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή», υπέδειξε.

Η κ. Αγγελή εξήγησε ότι ο σεξισμός απαντάται, μεταξύ άλλων, και στα μέσα ενημέρωσης με διάφορους τρόπους, όπως ο λόγος που χρησιμοποιείται καθώς και το γεγονός ότι πολύ λίγες γυναίκες μεταδίδουν ειδήσεις.

https://kanali6.com.cy/2020/06/24/mia-adiorati-morfi-vias-o-sexismos-ston-dimosio-logo/