Η Καινούργια Πλατφόρμα “She Experts”

WE GO! Project Final Report
December 21, 2017
1 Billion Rising 2018
March 2, 2018

She Experts: H πρώτη πλατφόρμα γυναικών εμπειρογνωμόνων στην Κύπρο

Η πρωτοβουλία She Experts, έχει ως στόχο την ενίσχυση της προβολής και της απήχησης των γυναικών στο κοινό, στις επιχειρήσεις, στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία γενικότερα. Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε την ορατότητα των εμπειρογνωμόνων γυναικών σε όλα το φάσμα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, και ειδικότερα όπου οι γυναίκες υπό-εκπροσωπούνται. Θέλουμε δηλαδή να πολλαπλασιάσουμε τις φωνές των γυναικών σε βασικά ζητήματα του δημόσιου λόγου, να καταπολεμήσουμε τον σεξισμό και τις προκαταλήψεις και να συμβάλουμε στην αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών των γυναικών μέσα από την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας She Experts.

Η πλατφόρμα She Experts λειτουργεί ως βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα βιογραφικά των γυναικών εμπειρογνωμόνων αλλά και βίντεο, στα οποία παρουσιάζουν την εξειδίκευση τους. Στόχος μας είναι η πλατφόρμα να καταστεί η κορυφαία πηγή γυναικών εμπειρογνωμόνων όπου εταιρείες, οργανώσεις, εργοδότες/τριες, πολιτικά κόμματα, καθώς και τα μέσα ενημέρωσης, μπορούν να εντοπίζουν και να αξιοποιούν τις γνώσεις και τις ικανότητες των γυναικών εμπειρογνωμόνων.

Αυτή τη στιγμή, η πλατφόρμα διαθέτει 75 προφίλ εμπειρογνωμόνων γυναικών, ένας αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, χάρη στις νέες αιτήσεις που λαμβάνονται συνεχώς μέσω της ίδιας της πλατφόρμας.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την πλατφόρμα και ελπίζουμε ότι θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε στο εγγύς μέλλον. Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου παραμένει στη διάθεσή σας για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις. Τέλος, σας παραθέτουμε και το προωθητικό βίντεο.